Fares Ceai Pelin Iarba 50 gr
Ceai Pelin iarba - pelinul a fost cunoscut inca din Antichitate, de pe vremea vechilor egipteni. Potrivit lui Pliniu cel Batran (sec. I d.Hr.), preotii zeitei Isis purtau ramuri de pelin la ceremonii, numele sau secret fiind „inima vulturului”. Dioscorides (sec. I d.Hr.) l-a numit somi, dar cu numele de saam era deja prezent in renumitul Papyrus Ebers acum mai bine de 3500 de ani (1600 i.Hr.). In Tracia era preparat sub forma unui vin considerat foarte sanatos. De-a lungul vremii a primit si recunoasterea medicilor, numeroasele sale proprietati benefice fiind consemnate in tratate de specialitate.
- digestie optima, paraziti intestinali, vezica biliara.
Pelinul „a fost folosit cu succes pentru expulzarea parazitilor intestinali este un stimulent tonic, imbunatateste apetitul, este util in stari atonice ale tractului gastro-intestinal, precum dispepsia atonica
Harvey Wickes Felter, King’s American Dispensatory, 1898.
Preparare: peste o lingurita planta se toarna 200 ml apa clocotita si se lasa 10-15 minute acoperit, apoi se strecoara.
Atentionari: nu este indicat in gastrita hiperacida, ulcer gastric si duodenal, epilepsie si in caz de hipersensibilitate la aceasta planta. Acest ceai nu este indicat femeilor insarcinate si mamelor care alapteaza.
Compozitie / Prospect
Partea superioara a plantei Artemisia absinthium L., fam. Asteraceae, care contine ulei esential in care predomina thujona; substante amare; flavone; fitosteroli; tanin; acizi organici.
Administrare
Se beau 2 cani cu ceai pe zi, inainte de masa. Durata curei: 2 saptamani. Se poate repeta dupa o pauza de o luna. A nu se depasi doza si perioada de administrare recomandate.
Fabricat in Romania
Scrie un review